Dagens deilige fiskesuppe
16.09.2014
16:44
16:44
Her kommer ingrediensene:

400-500 g fiskefilét (torsk, sei eller annen hvit fisk og evt skalldyr etter smak)
1 l fiskekraft (se tips eller blåskjellkraft)
2,5 dl H-melk eller matfløte
2 gulrøtter
1 persillerot
1 liten pastinakk (eller tilsvarende mengde sellerirot)
1/2 purre
3-4 ss mykt smør
4 ss hvetemel
1-2 dl fløte eller seterrømme
Salt og pepper
1 ss eddik 7% eller sitronsaft
Gressløk
Her er tips til en nydelig fiskekraft:
1 kg fiskeavskjær, ca
1,5 l vann, ca
1 ts salt
1 laurbærblad
4-5 pepperkorn
1/2 løk
1/3 purre (det grønne)
1 liten gulrot
2 skiver sellerirot
Slik gjør du:
Skjær fiskefiléten i mindre biter.
Kok opp fiskekraft og melk, og smak den til med salt. Legg i grønnsaker i strimler, og kok knapt møre før du tar de opp.
Rør sammen mykt smør og hvetemel, visp deretter inn kraften. Tilsett rømme eller fløte og la suppen småkoke/trekke minst 8-10 min.
Smak til med salt, pepper og eddik. Legg oppi fisk i biter, kok opp og la trekke 3-4 min før grønnsakene tilsettes. Smak til og tilsett finhakket gressløk eller dill.
Så var endelig fiskesuppen klar for servering.
Del gjerne på Facebook om du likte oppskriften. Ha en fortsatt fin dag alle sammen!

400-500 g fiskefilét (torsk, sei eller annen hvit fisk og evt skalldyr etter smak)
1 l fiskekraft (se tips eller blåskjellkraft)
2,5 dl H-melk eller matfløte
2 gulrøtter
1 persillerot
1 liten pastinakk (eller tilsvarende mengde sellerirot)
1/2 purre
3-4 ss mykt smør
4 ss hvetemel
1-2 dl fløte eller seterrømme
Salt og pepper
1 ss eddik 7% eller sitronsaft
Gressløk
Her er tips til en nydelig fiskekraft:
1 kg fiskeavskjær, ca
1,5 l vann, ca
1 ts salt
1 laurbærblad
4-5 pepperkorn
1/2 løk
1/3 purre (det grønne)
1 liten gulrot
2 skiver sellerirot
Slik gjør du:
Skjær fiskefiléten i mindre biter.

Kok opp fiskekraft og melk, og smak den til med salt. Legg i grønnsaker i strimler, og kok knapt møre før du tar de opp.

Rør sammen mykt smør og hvetemel, visp deretter inn kraften. Tilsett rømme eller fløte og la suppen småkoke/trekke minst 8-10 min.

Smak til med salt, pepper og eddik. Legg oppi fisk i biter, kok opp og la trekke 3-4 min før grønnsakene tilsettes. Smak til og tilsett finhakket gressløk eller dill.

Så var endelig fiskesuppen klar for servering.

Del gjerne på Facebook om du likte oppskriften. Ha en fortsatt fin dag alle sammen!
6 kommentarer
Masse godt jeg må teste ut her.