Oppskrift: Kylling og karri suppe

26.04.2016
20:00


Etter skolen i dag tok jeg på meg joggeskoa, og sprang ut døra, for være var bare så nydelig. Jeg jogget bort til trening 5km, og trent litt styrke, før jeg jogget hjem igjen. Der var plutselig 1 mils joggetur unnagjort.

Til middag i dag ble det en herlig kylling og karri suppe laget av mamma. Jeg har lenge hatt lyst på en karri middag men har ikke helt visst hva. Så i dag prøvde vi oss på en kylling og karri suppe, som ble supper god. Det du trenger til denne suppen er 1/4 løk, 2 sjampinjong, 2 ringer paprika, 1/4 grillet kylling, 1,5 dl vann, 1,5 dl mandelmelk og smak til med pepper, cummin, karri, hvitløk, gressløk og paprika. NB! dette er oppskrift til kun en person, så husk å dobble den så mange ganger du trenger for å få nok suppe til hele familien. Slik gjør du: Surr løk og sjampinjong i litt olje i ca. 2 min. Ha så oppi paprika, kylling og krydder i 2 min. Ha så i vann og melk og la det få et oppkok. NYT ♥Klem Marthe ♥

Kyllingsuppen du bare må teste ut, NY FAVORITT ♥

22.09.2015
09:34

Til fire personer trenger du:

4 kyllingfileter ♥ Salt og pepper ♥ 2 ss karri ♥ 1 løk ♥ 1 chili ♥ 2 gulrot ♥ Kruspersille ♥ 1 eple ♥ 2 bokser hermetiske tomater
6 dl vann ♥ 4 stk hønsebuljong ♥ 2 ts sukker ♥ 1 boks fløte

Slik gjør du:

Start med å finhakke løk, chili og kruspersille, samt kytte opp kyllingfileten i små biter. Så bruner du kyllingen, krydder, løk, eple og kruspersille i en jerngryte i en god klatt meierismør. Ha så oppi vann og boksene med tomater, samt buljong, sukker og fløte, før du kutter opp gulrøttene i strimler og tilsetter dette også i gryta. La suppen stå å småkoke under lokk i cirka 30 minutter.

 
KOS OG KLEM ♥

Sunn og ubeskrivelig god Speltlompe enchiladas

19.09.2015
10:36

Hei og god morgen alle sammen ♥ i går hadde vi speltlompe enchiladas til kvelds, det var så utrolig godt at jeg må bare dele det med dere ♥

Sett steke ovnen på 200 grader, bland så inn de ingrediensene du vil ha inni enchiladasen. Jeg brukte kyllingkjøttdeig, løk, mais, ananas, lett ost og salsa. Deretter fordeler du det inni lefsene, og legger et tynt lag med ost på toppen. Jeg dryste også over litt oregano på topp. Når ovnen har passert 200 grader setter du inn enchiladasene på nederste rille og tar de ut når de begynner å bli mørkebrune på kantene. ENJOY ♥KOS OG KLEM ♥

Søtpotet pizza

30.07.2015
17:47

Ingredienser til søtpotetbunn
♥ 350 g søtpotet
 
♥ 1 egg

 ♥ 100 g grovt mel/ fiber mel
 
♥ litt taco krydder

 

Ingredienser til pizzafyll
♥ 1 pakke kabonadedeig (400g)

 ♥ 1 hakket løk eller 2 små
 ♥ 2 ss tomatpure
 ♥ 3-4 ss hakkede tomater
 ♥ 1 fedd presset hvitløk
 ♥ 2 dl vann
 ♥ Masse krydder


♥ Start med å skrelle søtpoteten, så kapper du den opp i seks like store deler. Legg de seks delene i en skål å bak søtpoteten i mikroen helt til den er mør og fin.
♥ Legg de møre bitene oppi en foodprosessor helt til det er blitt en søtpotetstappe uten noen klumper. Tilsett så resten av ingrediensene. La foodprosessoren jobbe helt til deigen har fått en fin og god konsistens.
♥ Legg så deigen på et stekebrett og begynn å jobb den uteover til en fin sirkel.
♥ Deretter setter du den inn i ovnen på 200 grader i 15 minutter.

♥Når pizza deigen er ferdig tar du den ut, og smører på pizzafylet før du strør over lit revet ost. Derretter setter du den inn igjen, og lar den stå helt til osten har fått en gyllen og fin brunfarge.

♥Nå gjenstår det bare å pynte pizzaen med litt løk, mais og salat, enten litt ruccola, spinat eller noe du selv ønsker.Kos og klem♥

Familien på middag

27.07.2015
21:08


Hei alle sammen, i dag har jeg stått på kjøkkenet nesten siden jeg sto opp.. Det er virkelig noe av det kjekkeste jeg vet, og lage mat er virkelig gøy. I dag har jeg invitert besteforeldrene mine på middag. Først sto det enchilada på menyen, helt til jeg kom hjem og såg at det bare var to taco- lefser i en pakke... Hun dama som sto i kassen på LIfe snakte til meg og sa: De er veldig greie de lefsene der for du slipper å måtte kaste så mange. Så tenkete jeg ikke noe mer over det, helt til jeg kom hjem. Åpnet opp lefsene og såg det bare låg to oppi pakken, WHAT? hvar er dette for no tull da, tenkte jeg. Men det var da jeg skjønte hva hun i kassen på Life mente.. Hehe så da ble det heller enchilada- pai. En lefes nede og en oppe.. Hehe de synes hvertfall det var veldig god så det kan ikke være så gale da vel? :P

Er du en person som ikke er så glad i en salat som er dunket med dressing, men ønsker heller en litt friskere variant? Da vil jeg bare gi deg et tips. Ta en ananasboks og hell over salaten, mmm det er vikelig godt. Den blir også veldig våt, saftig og god. Bør prøves ut i din neste salat!Her er bilde av mammas hjemmelagde suksesskake, mmm den var virkelig suksess altså! Fysøren! og det beste av alt er at den er uten tilsatt sukkker. Hun lagte den på lavkarbo vis. Flinke mamman min! ♥

Er det noe du lurer på så gi gjerne beskjed! Kos og klem ♥

Gårsdagens middagsdate

29.05.2015
07:50

Hei og god fredag alle sammen. I går var jeg å spiste på Egon med Kantina på skolen. Det va kjempe koslig at alle samlet seg og hadde en koslig middag sammen.

Jeg bestilte bbq speribs og peanut brownie til dessert. Gu så godt det var. Håper dere for en fortsatt flott fredag alle sammen!

Slik lager en 100% sunn sjokolade mousse

20.09.2014
18:27

Hei og god etter middag alle sammen. Nå har jeg akkurat kommet hjem fra trening, og er super klar for en koselig lørdagskveld. I dag blir det Enchiladas te hovedrett og sjokolade mousse til dessert. Jeg har akkurat laget sjokolade mouseen å er så utrolig spent på smaken. For det er jo ingenting sukrin eller noe oppi, men god er den nok. Bare å prøve!

Denne sjokolademoussen er super på mange måter. Den er helt uten raffinert sukker, og kun søtet med banan. Så enten du er på sukkerfri diett eller bare vil ha en litt sunnere dessert, er dette noe for deg. Den er også uten laktose og egg, så den er perfekt både for allergikere og i barnebursdag.

Sjokolademoussen passer dessuten like godt som et mellommåltid eller før trening. Og best av alt - den tar kun fem minutter å lage!

Om du vil spise sjokolademoussen med en gang kan det være lurt å ha oppi et par isbiter så blir den kald med en gang. Hvis du har god tid kan den avkjøles i kjøleskap.

Tips: Har du lyst på en litt mer spenstig smak kan du tilsette presset saft av en halv appelsin. Jeg har pyntet med litt raspet sukkerfri sjokolad på toppen. Om du ikke synes desserten er like søt som vanlig sjokolademousse kan du prøve deg frem med litt stevia, sukrin eller agavesirup i blandingen. Holder seg i lufttett beholder i ca. 3 dager.

Dagens middag, nakkekoteleter, ovnsbakte grønnsaker og kålrabistappe.

18.09.2014
16:39

God ettermiddag alle sammen. Idretsdagen gikk utrolig bra jeg klarte alle kravene, uten om det dumme ballkastet så jeg aldri får til. Jeg er ikke så veldig god til å kaste langt dessverre..

Men nå tenker jeg du begynner å bli litt sulten, eller hva?

Det du trenger for å lage denne retten er:

# 1 hel rødbet

# 1 stor gulrot

# 1 kålrot

# 1 persillerot

# 1 pastinakk

# 1 søtpotet

# 1 rødløk

# 2 klatter smør, en til steiking og en til kålrabistappen

# 2 nakkekoteletter

# salt og peper

# olje og smør til steking

# flaksalt

Skjær opp grønsakene og tilsett salt og pepper. Sett grønsakenne inn i ovnen på 225 grader i 30 minutter.

Ta et par kolerabibiter til de ovnsbakte grønsakene i ovnen, mens resten kokes i panne. Når kolerabien er ferdig kokt moser du den, og tilsetter 1 ss cremefraich, salt og peper og en klatt smør.

Så steker du nakkekotelettene i en klatt smør og olje.

Da er de ovnsbakte grønnsakene ca ferdig. Og du kan du nyte et nydelig måltid.

Her er resultatet, ha en fortsatt fin dag :)

Verdens beste pizza med søtpotet bunn ♥

17.09.2014
18:02

hei og god ettermiddag alle sammen! I dag har jeg  vært på Haugaland vgs. Grunnen til det er at vi har hatt besøksdag i dag, det betyr at vi skal melde oss på en skole og en linje. I fjor var jeg også på Haugaland vgs bare at da var jeg på Helse og Oppvekst, mens nå var jeg på Service og samferdsel. Jeg er ganske bestemt på hva jeg skal velge neste år så denne dagen vare egentlig bare på gøy for min del.

Når jeg var ferdig på skolen kjørte jeg og mamma på Kiwi for å handle inn alle ingrediensene til pizzaen som jeg nettopp har laget. Må bare si det er den beste pizzaen jeg noen sinne har smakt i hele mitt liv. Du bør virkelig prøve denne pizzaen.

Ingredienser til søtpotetbunn
♥ 350 g søtpotet
 
♥ 1 egg
 ♥ 100 g grovt mel/ fiber mel
 
♥ litt taco krydder

 

Ingredienser til pizzafyll
♥ 1 pakke kylling kjøttdeig (300g)
 ♥ 1 hakket løk eller 2 små
 ♥ 2 ss tomatpure
 ♥ 3-4 ss hakkede tomater
 ♥ 1 fedd presset hvitløk
 ♥ 2 dl vann
 ♥ Masse krydder du liker
 ♥ Start med å skrelle søtpoteten, så kappe den opp i 6 like store deler. Legg de 6 delene i en skål å bak søtpoteten i mikroen helt til den er mør.
♥ Legg de møre bitene oppi en foodprosessor helt til det er blitt en søtpotet stappe uten noen klumper. Tilsett så resten av ingrediensene. La foodprosessoren jobbe helt til deigen har fått en fin konsistens.
♥ Legg så deigen på et stekebrett og begynn å jobb den uteover til en fin sirkel.
♥ Deretter setter du den inn i ovnen på 200 grader i 15 minutter.

♥ Mens bunnen er i ovnen starter du med å steke kjøttdeigen. Når kjøttdeigen er stekt, tilsetter du oppkappet løk. Bland det godt før du tilsetter resten av ingrediensene som, rais, tomatpure, hakket tomater fra boks, 2 dl vann og selvvalgt krydder. 

♥ Når du er ferdig med fyllet er ca. pizzabunnen ferdig, og du kan heller fyllet på pizzaen. Deretter strør du revet ost over og setter den inn igjen til osten har fått en gyllen ferge.
♥ Ta den så ut og tilsett litt frisk salat, mais og løk om du ønsker. Det synes vertfall jeg var super friskt.

Her er det ferdige resultatet. Jeg merket fort at øynene var mye mer sulten enn magen dessverre. Men detter er virkelig en rett jeg vil anbetale. Det er den beste pizzaen jeg noen sinne har smakt. Pluss den er sunn! Kan det bli bedre!

Jeg vil bare ønske dere en fortsatt fin dag så snakkes vi snart igjen Dagens deilige fiskesuppe

16.09.2014
16:44
Her kommer ingrediensene:


400-500 g fiskefilét (torsk, sei eller annen hvit fisk og evt skalldyr etter smak)
1 l fiskekraft (se tips eller blåskjellkraft)
2,5 dl H-melk eller matfløte
2 gulrøtter
1 persillerot
1 liten pastinakk (eller tilsvarende mengde sellerirot)
1/2 purre
3-4 ss mykt smør
4 ss hvetemel
1-2 dl fløte eller seterrømme
Salt og pepper
1 ss eddik 7% eller sitronsaft
Gressløk

Her er tips til en nydelig fiskekraft:
1 kg fiskeavskjær, ca
1,5 l vann, ca
1 ts salt
1 laurbærblad
4-5 pepperkorn
1/2 løk
1/3 purre (det grønne)
1 liten gulrot
2 skiver sellerirot

Slik gjør du:
Skjær fiskefiléten i mindre biter.

Kok opp fiskekraft og melk, og smak den til med salt. Legg i grønnsaker i strimler, og kok knapt møre før du tar de opp.

Rør sammen mykt smør og hvetemel, visp deretter inn kraften. Tilsett rømme eller fløte og la suppen småkoke/trekke minst 8-10 min.

Smak til med salt, pepper og eddik. Legg oppi fisk i biter, kok opp og la trekke 3-4 min før grønnsakene tilsettes. Smak til og tilsett finhakket gressløk eller dill.

Så var endelig fiskesuppen klar for servering.

Del gjerne på Facebook om du likte oppskriften. Ha en fortsatt fin dag alle sammen!

Nydelig stekt tors

14.09.2014
23:51Er du sulten, men ikke orker å styre med så mye? Samtidig som du vil prøve å spise litt sunt? Da er dette perfekt for deg. Det er enkelt, kjapt, godt og sunt!Du trenger

Torskefillet

Grønnsaker (gulrot og brokkoli)

Kesam

Salt, pepper og evt persilleDu gjør

Krydre torsken med salt og pepper.

La den ligge i stekepanna på svak varme.

Skrell gulerøtter samtidig som fisken ligger å putrer.

Rasp gulerøttene, og finn frem brokkolien.

Snu fisken og fjern skinnet på filleten (som til nå har ligget ned i panna)


,

Bla i bloggen

Design

hits